• 4% kasv 217,85 miljoni euroni vaatamata keerulisele turusituatsioonile
  • Nõudlus on suurenenud individuaalse multidistsiplinaarse konsultatsiooni järele
  • Suurepärased võimalused laiendada äritegevust Aasias, Euroopas ja Ühendriikides
  • Karjäärivõimalused: 16 uut partnerit määratakse juulis, mis teeb partnerite koguarvuks 126

Nürnberg, 1. juuli 2010: Rödl & Partner jätkab teed globaalse edu poole. Vaatamata turutrendidele suutis õigusabi ja auditi ettevõte säilitada kasvu ka 2009.a. majandusaastal (31.12.2009). Kogukäive tõusis 4% 217,85 miljoni euroni, millest 125,7 miljonit eurot teeniti Saksamaal ning 92,15 miljonit eurot väljaspool Saksamaad. Töötajate arv on tõusnud 3 025 inimeseni. Rödl & Partner on seega suurim iseseisev õigusabi ja auditi ettevõte Saksamaal, mis tegutseb ka välisriikides.

"4%-line kasv kriisiajal on selge märk edukusest", rõhutab Dr. Bernd Rödl, Rödl & Partner asutaja ning juhtiv partner. "Meie ärimudel on olnud konkurentsivõimeline ja väga edukas, pakkudes laialdast õigusabi ning auditi teenuseid rahvusvaheliselt tegutsevatele saksa ettevõtetele."

Kasv on tingitud eriti just rahvusvaheliste seotud ettevõtete edukast õigusabi ja auditi teenuste pakkumisest. Tänu sellele võidab Rödl & Partner jätkuvalt uusi kliente.

"Rödl & Partner on end edukalt kujundanud üle kogu maailma tegutsevate saksa perefirmade spetsialistiks", lisab juhtiv partner Dr. Christian Rödl. "Meie klientidel on meie näol olemas usaldusväärne partner, kes tegeleb just nende individuaalsete vajadustega, pakub laialdast tuge, omades rahvusvahelist võrgustikku. Meie personaalne nõustamisteenus ning rahvusvahelised bürood toovad  meid klientidele lähemale kogu maailmas. See omab otsustavat tähtsust just kriisiolukorras. Kliendid saavad kasu meie oskustest ning meie oma ettevõtluskogemustest."

Areng on toimunud sellistes valdkondades nagu investeerimine kinnisvarasse, taastuvenergia, erakapitali investeeringute ning munitsipaalasutuste nõustamine, avaliku sektori ettevõtted, investeerimisettevõtted ning tervishoiusektori ettevõtted. "Rödl & Partner on saanud juhtivaks nõustajaks taastuvenergia rahvusvahelisel turul. Me pakume abi investoritele nende projektide läbiviimisel Saksamaal ning sellistel arenevatel turgudel nagu Hiina, Itaalia, Hispaania ja Ameerika Ühendriigid", selgitab Rödl. Klientide hulka kuuluvad projektiarendajad, fondihaldajad ning kõrgtehnoloogiliste toodete (näiteks päikesepaneelid, tuulegeneraatorid) tootjad ning müüjad. "Itaalias ja Hispaanias oleme juhtiv nõustamisettevõte, pakkudes õigusabi, raamatupidamisteenuseid ning ärikonsultatsioone taastuvenergia projektide elluviimiseks. Oleme edukalt tegutsenud nendel nõustamisturgudel ning tänu oma ala asjatundjatele oleme võitnud märkimisväärse koha nõustamisturul", sõnas Rödl.

Vaatamata majanduslangusele, eriti just Kesk- ja Ida-Euroopas, on Rödl & Partner nautinud kasvu ka väljaspool Saksamaad. "Oleme ainus Saksa firma, mis tegutseb 37s riigis üle maailma oma büroode ning saksa keelt valdavate ekspertidega. See annab meile tähtsa konkurentsieelise", selgitab juhtiv partner Monika Rödl-Kastl. "Mitmed kliendid on oma äri välisriikides ümber struktureerinud, võimaldamaks reinvesteeringuid. Selle tagajärjel oleme saanud mitmeid tellimusi nõustamiseks äriõiguse ja raamatupidamisseaduste valdkonnas. Suur nõudlus on olnud ka rahvusvahelise tööõiguse konsultatsioonide osas. Samuti on viimasel kahel aastal tunduvalt kasvanud nõudlus vastavusauditite ning muude sellega seotud teenuste järele."

Peamiseks kasvuteguriks on olnud rahvusvaheline äritegevus Aasiaga. "Praegusel hetkel suunavad paljud ettevõtted, eriti tootmisettevõtted, oma investeeringud just sinna regiooni. Suured kontsernid ning keskmise suurusega ettevõtted lõikavad nendelt turgudelt suuri kasumeid. Kes soovivad kasvada, peavad võtma suuna nende turgude poole", rõhutab Rödl-Kastl. "Aasia siiski ei ole Hiina. Mitmed ettevõtted restruktureerivad oma tegevust Aasias, kuna tööjõu ning toormaterjali hind on tõusnud. Meie tugev positsioon Aasia turul annab meile ideaalse võimaluse pakkuda saksa ettevõtetele abi nende strateegiliste sammude tegemisel", ütleb Rödl-Kastl.

Rödl & Partner on kindel, et käesoleval aastal saavutatakse tugev kasv. "Olukord on soodne. Ettevõtted on hakanud taas investeerima", selgitab Dr. Christian Rödl. "Mitmed ettevõtted planeerivad strateegilisi omandamisi, et laieneda uutele turgudele väljaspool Saksamaad. Me oleme suurepärases positsioonis pakkumaks neile tuge." Rödl & Partneril on kavas ka suurendada oma büroode arvu, mis on hetkel 84. "Oleme valinud orgaanilise kasvu", ütleb Rödl. "See on ainus võimalus säilitada oma sõltumatust ning reageerida kiiresti turutrendide muutustele."

Ettevõte on end tugevalt juurutanud linnades nagu Eschborn, Hamburg, Köln, München ja Stuttgart. Väljaspool Saksamaad on edu saavutatud eelkõige just maades, kuhu Saksa ettevõtted eelistavad investeerida. 2010. aasta alguses avati uus büroo Bolzanos ning 84. büroo avati Kasahstani majanduskeskuses Almatõs.

Rödl & Partner’i töötajatel on väga head karjäärivõimalused. Ettevõtte rahvusvahelisel kokkutulekul 2. juulil nimetati 16 uut partnerit. "Oleme olnud võitluses kriisiga konkurentidest edukamad. Sellele toetudes saame kasvatada oma edukust", selgitab Dr. Bernd Rödl.